|
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
tristan groszek

Liczba postów: 59 Skąd: francja Twarz: wenceslas van criekinge Wiek postaci:: 20 Registration date: 05/10/2008
 | Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 20:34 | |
| -nie wypluj płuc, kobieto - parsknął tristan, przechodząc obok. właściwie powiedział to stosunkowo niewyraźnie z powodu takiego a nie innego iż miał w ustach papierosa, jako że rękami majstrował przy okularach, które były szczwanymi lisami i zaparowały. skubane! zatrzymał się teraz przed charlot, myśląc że to jakaś stara dewotka. nie jego wina, że bez okularów był ślepy, a ona charczała nie przymierzając jak lysy facet po czterdziestce. aha? |
|
 | |
charlot groszek

Liczba postów: 36 Skąd: paryż Związany/a z: nikim? Twarz: Esti Ginzburg Wiek postaci:: 20 Registration date: 19/10/2008
 | Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 20:36 | |
| - postaram się - przytaknęła oniesmielona, że w ogóle ktoś zwrócił na nią uwagę. bo odkąd wprowadziła sie do swojego mieszkania, nie rozmawiała z nikim, prócz z matką, która nachodziła ją niemal codziennie, sprawdzając czy aby na pewno odmówiła dziesiątek różańca za mamusię i za tatusia. zakaszlała ponownie, coś ją uwierało w gardle, może to opona samochodowa, której nie strawiła... |
|
 | |
tristan groszek

Liczba postów: 59 Skąd: francja Twarz: wenceslas van criekinge Wiek postaci:: 20 Registration date: 05/10/2008
 | Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 20:41 | |
| -yhm, byłoby miło. no nic, do widzenia - ukłonił się lekko, bo nadal był ślepy a ona w jego mniemaniu była starszą, przesadnie pobożną kobietą z którą nie chciał mieć niczego wspólnego jako młody i butny ateista z ciekawszymi poglądami na życie niż katowanie się powtarzaniem jakichś idiotycznych formułek robiących za modlitwy, które i tak do niczego nie prowadzą. amen? zaciągnął się i wypuścił dym, zakładając okulary na nos, kiedy już ją minął. |
|
 | |
charlot groszek

Liczba postów: 36 Skąd: paryż Związany/a z: nikim? Twarz: Esti Ginzburg Wiek postaci:: 20 Registration date: 19/10/2008
 | Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 20:44 | |
| - do widzenia! - odpowiedziała jak na dobrze wychowaną osobę przystało, stojąc tam nadal, jak sierota. zastanawiała się, co w takiej sytuacji zrobiłaby jakaś dziewka na topie i doszła do wniosku, że pewnie pobiegłaby za nim i wdała się w wysublimowany flirt, by na koniec go uwieść i czeprać z tego korzyści. ale jej ta wizja nie pociągała, hihi. |
|
 | |
ray groszek

Liczba postów: 26 Skąd: bordeaux Związany/a z: Twarz: blake lively Wiek postaci:: 19 Registration date: 19/10/2008
 | Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 20:59 | |
| ray szła, przygryzając wargę. z braku laku, zatrzymała się w pewnym momencie, siadając na lodowatym stopniu i wyjmując komórkę, żeby odpisać czarliemu. wyciągnęła przed siebie nogi, zaciągając się zimnym powietrzem i odchylając głowę do tyłu. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:05 | |
| tristan, będący jak tak sobie teraz myślę w skrytości ducha kaleką ze względu na swoją kurzą ślepotę, potknął się o wyciągnięte nogi ray, walcząc teraz o życie, skutkiem czego jego cudowne okulary poooleciały i roztrzaskały się na chodniku. zanotował jedynie nieprzyjemny trzask, na dźwięk którego skrzywił się niezadowolony i zaklął pod nosem. |
|
 | |
ray groszek

Liczba postów: 26 Skąd: bordeaux Związany/a z: Twarz: blake lively Wiek postaci:: 19 Registration date: 19/10/2008
 | Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:10 | |
| - tristan? - zauważyła zaskoczona, w końcu nie codziennie twoje nogi mogą trafić do kartoteki policyjnej, oskarżone za zabójstwo. równie zdziwiona zauważyła, że nie ma na nosie okularów. wpatrywała się w jego kark, bo obecnie stał do niej tyłobokiem. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:19 | |
| tyłozbokiem. -ray. cholera, mam szczęście - westchnął z ulgą, bo mógł przecież potknąć się o właściciela kota, który pobiłby go za to, że nie chodzi tak jak trzeba i się potyka, hm. podrapał się za uchem i spojrzał na plamę, która mogła być właśnie nią - moje okulary jeszcze żyją? |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:28 | |
| pewnie rozwalił swoje optyczne ray bany ;c - poczekaj. - wstał, chwytając go delikatnie za dłoń, widząc, że zaraz się zabije. stanęła na palcach, próbując zobaczyć okulary, w całości bynajmniej, ale to było raczej awykonalne. okulary leżały, ale szkła były wybite, życie. - hm, nie sądzę trist. chyba cię odprowadzę w takim razie. - powiedziała, pewnie chwytając go za dłoń. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:30 | |
| optyczne ray bany law, może takie jak na awatarku? -może bóg jednak istnieje i właśnie mnie ukarał za to, że w niego nie wierzę? - zaśmiał się pod nosem, trzymając ray za zimną dłoń. czuł się w tym momencie jak inwalida albo inny kombatant wojenny. pieprzone wady wzroku, hm? dobrze, że ja nie mam takich problemów, hihi. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:37 | |
| ja też, muu. zaśmiała się, tristan zawsze ją rozbawiał swoimi ironicznymi żarcikami, ah. - tak trist, na pewno. równie dobrze mogła to być kara zesłana przez zeusa albo papę smerfa, bo śmiałeś się z jego czapki. - oparła głowę na jego ramieniu, szybko przypominając sobie, że to on jest ślepy i to ona musi go do domu odprowadzić. co za odpowiedzialna rola. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:40 | |
| znając życie biedny trist prowadzony przez rai zaraz wyląduje na latarni i rozpieprzy sobie seksowny nos. -nigdy nie śmiałem się z czapki papy smierfa! - zaperzył się, bo taka była prawda - to na pewno zemsta sponge boba, zawsze wiedziałem że coś jest z nim nie tak - pokiwał głową i zapytał, czy chociaż wzięła oprawki od jego zdezolowanych okularów. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:42 | |
| zapytala, czy nie może sobie kupić nowych, po czym na chwilę go zostawiła, uprzednio każąc nie przesuwać się nawet na milimetr, w końcu każdy krok może przynieść śmierć, xd. - okej, coś jeszcze? skończyły ci się pomidory czy możemy po prostu iść do ciebie? - dodała, naprawdę nie chcąc go zabić, więc najłatwiej dla niej było po prostu go odprowadzić. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 21:57 | |
| -patisony. skończyły mi się patisony, ale chyba obejdę się bez nich - uśmiechnął się do ray, a przynajmniej tak mu się wydawało, bo stamtąd dobiegał jej głos. wymacał jej rękę i ponownie ją uchwycił. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:01 | |
| - musisz mieć te patisony koniecznie teraz, zaraz? - zapytała, powoli sprowadzając go na sam dół sacre, gdzie stoi ta śmieszna karuzela i są murzyni z łańcuszkami. - hm? - dodała wprost do jego ucha, po raz kolejny zastanawiając się, dlaczego on jest taki ślepy i nie zrobi sobie jakiejś operacji. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:04 | |
| bo robili go w przeciągu, nie wiem. a murzyni pod sakre mnie irytują. karuzela też. ale lubię te upośledzone wodospadziki wyżej. -hm, nie. w zasadzie kupię je jutro - tak jest tristan, jutro kiedy doczołgasz się do sklepu, bo trochę poczekasz na nowe okulary. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:08 | |
| - lepiej zajmnij się okularami, patisony kupię jeśli są ci niezbędne. ciągle chodzisz do tego samego optyka? - zapytała, bo wiedziała, gdzie kupował zazwyczaj okulary jak, hm, kiedyś 'bardziej się nim interesowała', to chyba dobre określenie. - zresztą, gdziekolwiek chcesz je kupić, sam tam nie dotrzesz. - rozejrzała się, czy nie ma żadnej taksówki w pobliżu, metro było daleko. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:12 | |
| -dotrę, jasne że dotrę - co z tego, że jego optyk znajdował się na drugim końcu paryża, nie wiem dlaczego, a jego zdolność widzenia ograniczała się do odróżniania wielobarwnych plam. zamrugał, bo zaczynała boleć go głowa - hm, może nie. nie wiem. dotrę, jasne że tak. jestem f a c e t e m - tak zwane 'co to nie ja'. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:16 | |
| super ego albo super id, coś takiego od freuda. - dotrzesz, ale za 2 miesiące, o ile sie nie zabijesz. nikomu nie powiem, że ci pomogłam. - zaśmiała się cicho, wyciągniętą ręką machając na taksówkę, dajmy na to, że w wakacje była w njujorcznym i nabyła takich nawyk. chociaż w ciasnej, brukowanej paryskiej uliczce takiego ruchu nie było, to taksówka się znalazła. - chodź trist, nie zmieniłeś mieszkania? - wolała się upewnić, nie miała przy sobie setek euro, żeby jeździć po całym paryżu. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:19 | |
| -nie, nie zmieniłem - odpowiedział potulnie i uderzył czołem o dach taksówki, wsiadając. musiałam to napisać, musiałam musiałam ahihi. jęknął niezadowolony, klnąc teraz pod nosem i masując czoło, na którym odbiłam u się czerwona smuga. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:26 | |
| - jezu. - pocałowała go czule w czoło, po czym podała taksówkarzowi adres. - trist, zabijesz się kiedyś, nie możesz sobie zooperować wzroku? - zapytała, zamykając drzwi. |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:27 | |
| -nie wiem, chyba nie skoro moja matka jeszcze tego nie zorganizowała - wzruszył ramionami i przymknął powieki, opierając głowę na ramieniu ray - podrap mnie za uszkiem xd. |
|
 | |
ray groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:35 | |
| posłusznie niczym biblijny baranek podrapała go za uszkiem, opierając głowę na jego głowie, skomplikowane? i zasnęli, bo ja idę ;d |
|
 | |
tristan groszek

| Temat: Re: sacre cour Pon 20 Paź - 22:36 | |
| |
|
 | |
jacob. dres.

Liczba postów: 239 Skąd: Moskwa Związany/a z: Nie wiem? Twarz: Franko. Wiek postaci:: 23. Registration date: 25/08/2008
 | Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:16 | |
| jacob dotarł pod sacre, chyba nawet strasznie szybko, nie mógł się już doczekać spotkania z melanją. wszystko sobie na spokojnie przemyślał z butelką ballantinesa, stwierdzając końcowo, że nie wyobraża sobie na dzien dzisiejszy cholernych kilku dni bez melanie, a co dopiero, gdyby mieli wcale się nie spotykać. |
|
 | |
melanie krakersik.

Liczba postów: 343 Skąd: szikago Twarz: viviane orth Wiek postaci:: 19 Registration date: 21/09/2008
 | Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:21 | |
| melanie po drodze rozmawiała przez telefon z mamą, ale gdy tylko dotarła pod sacre rozlączyła się i rozejrzala się za jacobem, którego dosyć szybko znalazła w tlumie turystow, bo to łikend przecież i w ogóle. gdy w magiczny sposób znalazła się obok niego, pocalowala go w prawy kącik ust, poprzedzajac to jakimś 'cześc, jacob'. i powiem nawet, ze była trochę zachrypnieta, bo zgubiła szalik. |
|
 | |
jacob. dres.

Liczba postów: 239 Skąd: Moskwa Związany/a z: Nie wiem? Twarz: Franko. Wiek postaci:: 23. Registration date: 25/08/2008
 | Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:24 | |
| ale ma futro. jacob pogłaskał melanję po mysiej cipce, w tym momencie pozdro dla huberta & adriana, bo to ich wymysł i w ogóle na soplowe futerko, uśmiechając delikatnie. - jesteś chora? - zapytał, obejmując w końcu melanję w talii. chyba nawet trochę się zmartwił, okej bardzo się zmartwił, a co jeśli przez niego rozchoruje się jeszcze bardziej? |
|
 | |
melanie krakersik.

Liczba postów: 343 Skąd: szikago Twarz: viviane orth Wiek postaci:: 19 Registration date: 21/09/2008
 | Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:27 | |
| - aż tak źle wyglądam? - spytala, nieco zaniepokojona i zmarszczyla nieznacznie czółko. miała nadzieję, że nie ma poczochranych wlosów i podkrążonych oczu, co jej zdaniem było oznaką choroby. - nie jestem, czuję się zupelnie dobrze - zapewniła go, na swoj sposób ucieszona tą nutą zmartwienia w jego glosie, ktora wynalazla. |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:30 | |
| - nie, niee e e - zaprotestował szybko, przesuwajac się na chwilę w tył, bo musieli z melanją przepchać się przez tłum japońskich turystów, yo. objął ją za to w talii, od tyłu - wyglądasz fantastycznie, masz tylko taki trochę zachrypnięty głos, a przecież niedawno byłaś chora - zmierzył wzrokiem jakiegoś dziwnego faceta w czapce z uszami, który bezczelnie wpatrywał się w melanie!!! |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:32 | |
| czapki z uszami są strasznie fajne. melanie nie lubila jednak jak faceci w takich czapkach jej się przyglądali, więc przytuliła się troche do jacoba, mówiac, że jest chyba zimniej niż wczoraj, co bylo raczej nieprawdą. - wezmę potem kilka tabletek - przepadala za tabletkami! - na gardlo i chrypka minie. przynajmniej mam taką nadzieję. strasznie duzo ludzi.. - zauważyła. |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:35 | |
| - mhm, to w końcu sobota i tak dalej - w końcu udało mu się znaleźć jakąś wąską ławeczkę niedaleko, toteż pociągnął tam melanie i usadził ją sobie na prawym kolanku. jedną z rąk ułożył gdzieś w okolicach jej talii, a nosem błądził gdzieś w okolicach jej szyi, pod kurtyną włosów, które jak zwykle intensywnie pachniały. cała melanie doprowadzala go do szaleństwa, ale póki co się nie przyznawał nawet przed samym sobą - mam nadzieję, że dotarłaś wczoraj bezpiecznie do domu? jeśli jeff nie ma nic przeciwko, to może przyszłabyś dziś do mnie na noc? to znaczy przyjechałbym po ciebie i tak dalej - starał się!!! |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:39 | |
| westchnęła cicho, przymykając oczy. lubiła strasznie pidzamas party, zwlaszcza takie w dwie osoby ona+jakiś-ladny-chlopiec-a-w-tym-wypadku-jacob-czyli-jeszcze-lepiej. - jeff na pewno nie mialby nic przeciwko, pojechał do austrii z jakąś koleżanką, czy kimś.. - chociaz oczywiscie melanie nie do konca jeffrey'owi wierzyla, gdy tamten zapewnial ją, że susannah to jego tylko i wyłącznie koleżanka, bo nie był specjalnie przekonujący. |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:41 | |
| - to świetnie! - ucieszył się, zaraz karcąc w duchu za nadmierny entuzjazm. zachowywał się conajmniej jak jakiś glupi licealista, który zakochał się w starszej koleżance. a przepraszam bardzo, to on tutaj był starszy i wcale nie chodziło o liceum - to znaczy cieszę się. ugotuję nam coś dobrego i wpadnę po ciebie, powiedzmy o siódmej? - a jeśli ja nie będę miała internatu, to i tak sie spotkają, yo. chociaż może się okazać, że wcale internet nie będzie potrzebny jak szefowa mamy pójdzie spać i my pójdziemy z soplem tam do nich tanczyć!!! |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:43 | |
| - siódma brzmi świetnie - powiedziała, a ja zw, bo obiad |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 12:46 | |
| omg, nienawidzę cię za tego posta. jacob przekręcił się niecierpliwie, co nie znaczy, że zrzucił melanie z kolan, bo była lekka i mógłby ją nosić lewą ręką. okej, wcale nie, przecież nie był żadnych pudzianoskim czy conajmniej wieśkiem z kina. - to świetnie. jakie najbardziej lubisz filmy? bo w zasadzie moglibyśmy coś obejrzeć - w sypialni też jest telewizor. będą jeść popkorn w łóżku, a potem spać na okruszkach, hihi. ja też zw idę robić loki. |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:03 | |
| nie mogła mu powiedzieć, ze najbardziej lubi komedie romantyczne z hju grantem i melodramaty, bo on pewnie nie lubił (ktory facet lubi/...... . .), a nie chciala go do niczego zmuszać. - w zasadzie lubię wszystkie filmy, możemy obejrzeć cokolwiek. chociaż wolalabym nie oglądać strasznych filmów.. - ale skoro ma z nim spać, to nie musi się niczego obawiać, : D |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:08 | |
| nawet samary z ring.. .. . . . . . . ..... - w porządku, coś sobie wybierzesz - bo jacob lubił filmy i miał ich 8756789876 sztuk. przesuwał teraz dłonią wzdłuż kręgosłupa melanie, z góry na dół, z dołu w górę, uśmiechając się do jakiegoś krejzolskiego chłopca w wieku trzy/cztery lata, który uciekał przed swoim ojcem. |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:13 | |
| takie małe dzieciuchy są najgorsze xd - ookej. wiesz, tak sobie myślę, ze jak tak siedzimy, to wcale nie wydaje się być tak zimno.. - zauważyła, opierając jakos policzek na jego ramieniu, by bylo jej jeszcze wygodniej, a jacobowi jeszcze mniej wygodnie..xd |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:16 | |
| najfajniejsze są te co nie chodzą :c. - hm? taaak, mi też wcale nie jest zimno, a to chyba dobrze, prawda? z perspektywą, że może już wcale się nie będziemy spotykać, byłoby mi dużo, dużo zimniej - uśmiechnął się jednokącikowo i przeniósł rękę z pleców, na pośladki melanie, na których teraz zataczał kółka, kwadraciki i tak dalejj. |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:21 | |
| nie chodzą, ale drą morde...... - mi pewnie teeż - stwierdziła, chociaż nie do konca zrozumiala o co mu chodzilo, bo to tylko melanie, nie żadne genialne dziecko. poza tym jakos specjalnie nie mogła się skupić, a to wszystko przez niego. - w zasadzie to nie było dobre, jak byleś praktykantem na sorbonie, bo ci wszyscy idioci o nas gadali. - ile razy w damskim kiblu slyszała, jak dziewczyny z jej roku wymyslały jakieś niestworzone historie na temat melanie i jacoba. |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:23 | |
| - właśnie. poza tym strasznie tego nie lubiłem, nigdy nie marzyłem o karierze nauczyciela, dlatego wolę ministerstwo. choć teraz muszę codziennie widywać się z ojcem, który mi gada, że jego zdaniem powinienem znaleźć w końcu kandydatkę na żonę, bla bla bla. rodzice potrafią być upierdliwi - ale on już znalazł. oczywiście jej o tym nie poinformował, bo przecież nie mieli dalekosiężnych planów. okej, wcale nie mieli planów. |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:26 | |
| - chyba bym nie wytrzymała, gdybym musiała pracowac w tym samym miejscu, co moi rodzice. cale szczescie są dalekoo, chociaż hmm może po studiach wrócę do stanów - westchnęła. w zasadzie stęskniła się za tymi wszystkimi drapaczami chmur i trąbiacymi taksówkami, które niby w paryżu też były, ale nie aż tyle, co w nowym jorku, czy szuykago. |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:37 | |
| - serio? - zapytał szczerze zmartwiony tym faktem, no bo cóż, nie oszukujmy się, ale jakieś tam plany związane z melanją miał. ale nie obraził się tym razem, tylko przytulil ją mocniej do siebie. |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:44 | |
| - mhm. chociaż pewnie to mi się jeszcze zmieni z pięć razy. - usmiechnęła się, wdychajac jacobowy zapach, ktory był naprawdę miły dla nosa. nawet stwierdziła w duchu, że chciałaby pachnąć tak samo ładnie jak on, chociaż dobrze wiedziała, że jej perfumy tez sa świetne. |
|
 | |
jacob. dres.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 13:52 | |
| - to dobrze...znaczy...no nieważne - melanie była pierwszą dziewczyną, przy której nieco się mieszał jeśli chodzi o mówienie, poza tym z francuskim nie radził sobie tak dobrze jak z rosysjkim - po prostu dobrze mi tu z tobą. |
|
 | |
melanie krakersik.

| Temat: Re: sacre cour Sob 25 Paź - 14:04 | |
| uśmiechnęła się do siebie, bo ogolnie zrobiło jej się strasznie miło i ciepło, i przyjemnie przez jego słowa, nawet przechylila troche glowę i pocalowała go w prawy kacik ust, bo prawy był akurat blisko. - mi też jest tu z toba dobrze. strasznie dobrze. - cholera, chyba nawet lepiej niż z kimkolwiek innym! tyryry a potem poszli. |
|
 | |
|