| | bibliothéque nationale de france | |
|
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
adm wyliżesz mi stopy?

Liczba postów: 459 Age: 24 Skąd: afaf Nastroj: zawsze zajebisty! Związany/a z: edem łestłikieeem . Registration date: 05/05/2008
 | Temat: bibliothéque nationale de france Wto 24 Cze - 18:13 | |
|  11, Quai Francois Mauriac |
|
 | |
LittleNymphet mario forever

Liczba postów: 1757 Skąd: Druga gwiazda na prawo i prosto, aż do rana. Hobby: Wszystko, czego nie widziałeś na oczy - lub cokolwiek innego - i nigdy nie ujrzysz, boś ślepy człek. Nastroj: Irradiacja uczuć. Związany/a z: Tobą? Twarz: Hayley Williams. Wiek postaci:: 16. Registration date: 05/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Pon 7 Lip - 9:21 | |
| Przyszła zwabiona dźwięcznie brzmiącą nazwą. Miała nadzieję, że nie zagubi się w setkach półek, ale tuż zaraz po wejściu straciła trop, i książkę, jakiej szukała. Przysiadła zasmucona, snując myśli o superbohaterach w bibliotekach. |
|
 | |
rosie okularnik.

Liczba postów: 455 Age: 23 Skąd: stąd Związany/a z: robero Registration date: 29/06/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 10:50 | |
| siedziała na schodach przed biblioteką z kubkiem kawy i jakimś albumie o powiedzmy vermeerze, który przeglądała w ramach szkoły. przez chwilę rozważała nawet zaszycie się gdzieś między półkami, bo pogoda była nienajfajniejsza, ale ostatecznie było jej wszytsko jedno, bo miała goracą kawę i ciepłe gacie. |
|
 | |
mariette słoneczko.

Liczba postów: 893 Skąd: waszington Związany/a z: ! Twarz: Vanessa Hessler Wiek postaci:: 18 Ostrzeżenia: 2 Registration date: 13/06/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 10:53 | |
| tak naprawdę ostatnią rzeczą, którą marjeta mogłaby zrobić w swoim jakże czarnobiałym życiu było pojawienie się w bibliotece. nienawidziła czytać książek, nienawidziła tych bibliotekarek łypiących na nią groźnie... ale niestety, musiała się tu pojawić, jako że trzeba było wreszcie oddać zaległe książki. |
|
 | |
rosie okularnik.

Liczba postów: 455 Age: 23 Skąd: stąd Związany/a z: robero Registration date: 29/06/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 10:59 | |
| spojrzała z dołu na przechodzącą marjetę i nawet pomachała jej kubkiem, bo chyba chodziły razem do liceum. a potem zamknęła książkę i wstała, bo miała dość edukowania się na cały dzień, tydzień, do wakacji... |
|
 | |
mariette słoneczko.

Liczba postów: 893 Skąd: waszington Związany/a z: ! Twarz: Vanessa Hessler Wiek postaci:: 18 Ostrzeżenia: 2 Registration date: 13/06/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:03 | |
| marjeta nigdy nie przywiązywała większej wagi do edukacji, jej ojciec zawsze wszystko za nią załatwiał, dlaczego w waszingtonie nosiła etykietkę tej z kasą. to był jeden z powodów, dla których przeprowadziła się do paryża i znalazła się od razu w elicie, nie udawało jej się nigdy uciec przed światłem reflektorów, blablabla. - rosi! - stwierdziła, że widzi ją przed sobą i uśmiechnęła się całkiem przyjaźnie nawet. |
|
 | |
rosie okularnik.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:09 | |
| -zamierzasz zostać uduchowioną intelektualistką? - zapytała, spoglądając na trzymane przez nią książki, bo o ile pamiętała, to marjet nigdy nią nie była. - czy poderwać tego pryszczatego bibliotekarza? - tego, którego rosi dobrze zapamiętała, bo pół godziny wcześniej zrzucił na nią jakiś tomik wierszy. na szczęście niezbyt obszerny. |
|
 | |
mariette słoneczko.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:12 | |
| nie, pewnie ważył tylko pięć kilo, a bibliotekarz zrzucił go specjalnie, pewnie po to, żeby ją stamtąd wygonić. spojrzała w kierunku pryszczatego bibliotekarza, który rzeczywiście miał mnóstwo pryszczy mimo swojego podeszłego już wieku i roześmiała się cicho, ale tak bardzo bardzo cicho, żeby nie przeszkadzać innym w czytaniu lektur. - ścigają mnie z tymi książkami - wyjaśniła. ostatnio dostała jakieś upomnienie, że przetrzymuje książki od kilku miesięcy. |
|
 | |
rosie okularnik.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:19 | |
| dobrze, że to nie była czternastotomowa encyklopedia, albo segregatory z tymi gazetkami o wallym. bibliotekarz tymczasem wycierał nos rękawem i nie był to szczególnie przyjemyn widok, więc szybko uciekła wzrokiem w kierunku marjet. - właściwie to te kilka nie powinno robić im różnicy. - powiedziała, bo sporo było kiążek w tej bibliotece!!!!! jakiś zbuntowany licealista właśnie podpalał jedną zapalniczką. |
|
 | |
mariette słoneczko.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:22 | |
| marjeta właśnie zauważyła tego licealistę i natychmiast nasunął jej się obraz z przeszłości, kiedy to ona sama podpalała książki, żeby sprawdzić, czy się spalą czy też nie. w większości przypadków wypadało na to drugie, bo zawsze ktoś ją przyłapał. - chyba jednak robi, więc ten, życz mi powodzenia - i skierowała się do biurka bibliotekarza, modląc się w duchu, by nie śmierdziało aż tak bardzo... |
|
 | |
rosie okularnik.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:32 | |
| -najwyżej spalą cię na stosie. - w dziale literatury arabskiej. oparła się o jakąś półkę i czytała okładki książek o medycynie niekonwencjonalnej, co jakiś czas zerkajac, czy marjet już została poddana egzekucji. |
|
 | |
mariette słoneczko.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:39 | |
| a więc marjeta znalazła się przy biurku tego pryszczatego bibliotekarza. starała się nie oddychać, no bo jezus maria, było czuć czosnkiem. może facet obawiał się wampirów albo coś w tym stylu. zwróciła książki, po czym wysłuchała kazania, że nie należy oddawać ich z takim opóźnieniem, po czym grzecznie się oddaliła, w głebi ducha mając ochotę na pokazanie bibliotekarzowi środkowego palca. - jaki koszmar! - powiedziała, gdy znalazła się z powrotem przy rosi. |
|
 | |
rosie okularnik.

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Wto 8 Lip - 11:49 | |
| ale rołzi musiała już isć bo nie mogła dłużej rozmawiac bo jakas dziesięciolatka nękała ją na gg................. |
|
 | |
Gość Gość
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Pon 14 Lip - 17:28 | |
| pochwiała się trochę na jednej, z użyczonych jej przez starą bibliotekarkę drabinek i właśnie, z odnalezioną wśród tysiąca innych książką zasiadła przy stole, by się w nią wczytać z największym skupieniem! |
|
 | |
LittleNymphet mario forever

Liczba postów: 1757 Skąd: Druga gwiazda na prawo i prosto, aż do rana. Hobby: Wszystko, czego nie widziałeś na oczy - lub cokolwiek innego - i nigdy nie ujrzysz, boś ślepy człek. Nastroj: Irradiacja uczuć. Związany/a z: Tobą? Twarz: Hayley Williams. Wiek postaci:: 16. Registration date: 05/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Pon 14 Lip - 19:47 | |
| Przyszła, gdyż skończył się jej zapas książek do czytania. Kilkanaście minut kluczyła odważnie między regałami, a wkrótce zasiadła przy jednym ze stolików, i zaczęła przeglądać lekturę z całej góry innych. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

Liczba postów: 274 Skąd: kjoto, bejbi. Związany/a z: sajdkikiem ? Twarz: lena fuji/ inne Wiek postaci:: 19 Registration date: 15/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 6:28 | |
| Wyszła z domu i pomyślała, że chyba jednak nie pójdzie na zakupy, jak zaplanowała. Wstąpiła tylko do jakiegoś kiosku po drodze, gdzie kupiła Vogue'a brytyjskiego i Harper's Bazaar wydanie również brytyjskie. Co jak co, ale Brytanię uwielbiała. Pomyślała, że miło byłoby przejśc się do biblioteki i poszperac w historii sztuki. Musi zacząc pisac cholerną pracę. Pokluczyła [ ukłony dla S. ] między regałami i wreszcie znalazła to, co ją interesowało. Zasiadła do czytania. |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

Liczba postów: 1912 Skąd: Kanada Nastroj: pokręcony Związany/a z: elviiisem. Twarz: sheila marquez Wiek postaci:: 18 Registration date: 13/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 10:40 | |
| przyszła poprawiając szalik. Przelotnie ogarnęła wzrokiem bibliotekę, aż zauważyła Yuki, właściwie to w momencie, kiedy jej wysłała sms - otrzymała wiadomość, że ta wyłącza telefon - shit! - cześć Yuki - uśmiechnęła się promiennie. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

Liczba postów: 274 Skąd: kjoto, bejbi. Związany/a z: sajdkikiem ? Twarz: lena fuji/ inne Wiek postaci:: 19 Registration date: 15/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 10:43 | |
| Yuki podniosła głowę znad, powiedzmy, opasłego tomiska. Szczególnie zakurzonego i szczególnie zniszczonego. - Hej. - odwzajemniła uśmiech, z tym, że na jej twarzy widac było niemałe zmęczenie. Miała ochotę na frostito, ale w bibliotece jej nie dostanie, a musi tu posiedziec. - do czego będziesz się dokształacac? - z uglą oderwała się od nieciekawej, ale przydatnej lektury i myśli o kawie. Odgarnęła denerwujące, luźno, ale szykownie spięte włosy, na ramiona. |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

Liczba postów: 1912 Skąd: Kanada Nastroj: pokręcony Związany/a z: elviiisem. Twarz: sheila marquez Wiek postaci:: 18 Registration date: 13/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 10:45 | |
| odgarnęła grzywkę, postawiła przed Yuki dwa styropianowe kubki z kawą ze Starbucksa. - przemyciłam je - szepnęła z rozbawieniem - właściwie to chciałam poszukać jakiś wierszy Pierre Reverdy, ale to może poczekać - po czym wypiła jeden łyk kawy z jednego z kubków. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 10:49 | |
| Yuki spojrzała z gigantyczną wdzięcznością na Zooey. - Uratowałaś mi życie! - odszepnęła i wzięła łyka lodowej kawy. - hmm... moja praca w zasadzie też może poczekac, nie spieszy mi się. - przerwała, aby spojrzec z niesmakiem na bibliotekarza, któremu chyba dwa kubki stojące w pobliżu książek przeszkadzały. Obciągnęła swoją tunikę, założoną zawadiacko do rajstop, i machnęła na niego, żeby się oddalił. - I co, spotykasz się dzisiaj ze swoim ... znajomym? [ ja mogę trochę późno odp, bo czytam pewną ciekawą rzecz  ] |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 10:51 | |
| [jaką? ;]] - raczej tak - powiedziała bez ogródek, spojrzała na grymas Y. kiedy wypiła łyka kawy - przykro mi, trochę trwało zanim doniosłam kawę w taki chłodny dzień - spojrzała zakłopotana. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 10:58 | |
| - Nie, nie spokojnie...- powiedziała Yuki [frostito to jest mrożona kawa XD].- Właśnie, jak jest na dworze? Bo rano, około piątej (otwierają o tej godzinie?), było jeszcze w miarę. Wiesz, odwołali mi tę sesję i się nudziłam... - wyszczerzyła się. - Hmm... zdasz mi potem realację jaki on jest? Muszę się popodniecac czyimś związkiem, skoro sama nie jestem z nikim związana...- upiła łyka pysznej kawy.
[ takie jedno opowiadanie o dwóch gejach XD] |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:01 | |
| [xP-> send!] [ona przynosiła zwykłą kawę, moja postać ma dziś zaburzone zdolności telepatyczne o ile je ma] - jakim związkiem? - zapytała mrużąc oczy z uniesionymi brwiami i nikłym uśmiechem tradycyjnie rozśmieszonym. |
|
 | |
Eliza 1 ostrzeżenie - gra sama ze sobą.

Liczba postów: 287 Age: 21 Skąd: Paris Związany/a z: byciem samą Twarz: Avril Lavigne Wiek postaci:: 18 Registration date: 07/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:02 | |
| Weszła do biblioteki i rozejrzała się szukając znajomych twarzy... |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:03 | |
| - El. -uśmiechnęła się i pomachała do niej, na co bibliotekarz puścił jej mordercze spojrzenie - chłopcze why? - for money. W każdym razie czekała, aż El. podejdzie. |
|
 | |

Liczba postów: 287 Age: 21 Skąd: Paris Związany/a z: byciem samą Twarz: Avril Lavigne Wiek postaci:: 18 Registration date: 07/07/2008
 | Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:05 | |
| Podeszła do niej -Cześć, jak miło Cię widzieć! - zauważyła Yuki - Yuki, Ciebie też! |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:07 | |
| [ ale to jest jakiś fanfick (c)horego portiera (którego, notabene, całkiem lubię. xd)] [ ahaaaa. no, chyba, że. to powiedzmy, że kawa była lodowata, ale ciepła XD] - ja powiedziałam związkiem? - mruknęła Yuki nagle zainteresowana sklepieniem biblioteki. - chodziło mi o wasz KOLEŻEŃSKI związek. co ty masz za skojarzenie, dziewczyno grzeszna? - wymówiła z przesadnym naciskiem dwa ostatnie słowa i zaśmiała się krótko. Może trochę za głośno, bo to po raz kolejny zwróciło uwagę już kilku przedstawicieli personelu. Westchnęła, zadziwiona tym, jak potrafi się nieodpowiednio zachowac. Zauważyła Elizę i pomachała do niej. Kolejne spojrzenia pełne dezaprobaty. [oj, ma zdolności telepatyczne, ma, zooey  ] |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:08 | |
| - Teraz jestem tylko na chwilę. Po południu mam więcej czasu |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:10 | |
| - ciebie też - odpowiedziała przyjaźnie, ale krótko - miałam nadzieje ,że przyjdziesz. - ach, Yuki wiem, że ty popchnęłabyś mnie w jego ramiona podczas pierwszego spotkania - roześmiała się uroczym śmiechem *_* |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:10 | |
| Yuki dokończyła starbaksa, a potem, gdy już odchyliła kubek od swoich ust, zastanawiała się gdzie go wyrzucic. No, cóż. Chyba nikt nie przewidział, że w tym świętym miejscu ktoś może ściskac kurczowo papierowe opakowanie pierwotnie pełne niebezpiecznego płynu. Zaniechała poszukiwań i zwróciła się do Eli. - Ja w zasadzie też tak na chwilkę. Dłuższą, krótszą- nie wiem. Ale chwilkę. Wystawiła język do Zet. - Nie, w ramiona to może nie, ale na pewno w usta... - 
Ostatnio zmieniony przez Yuki dnia Czw 17 Lip - 11:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:11 | |
| - A o której dokładnie? - zainteresowała sie. Też chciała przyjsć |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:12 | |
| - to ja właściwie też - powiedziała, po czym dopiła pośpiesznie kawę i skonsternowana szukała jakiegoś pojemnika - ekhm. mam problem - wskazała na kubek - może ok. 16 .30 |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:13 | |
| - Może lepiej o 16? - usiadła na pierwszym wolnym krzesle |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:14 | |
| - tak ok. 16 trochę po, co wy na to? - zapytała pobudzona trzymając kubek, kiedy nagle zobaczyła kosz. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:14 | |
| - Nie tylko ty. - mruknęła niemrawo i spojrzała na swój kubek z nienawiścią. Umieraj, tyyy...! - 16.30... może kaman po jakichś sklepach? Nie byłam tutaj jeszcze a warto, żebym się miała w co ubrac. ale to tylko propozejszyn. soł?- dzisiaj coś dużo używa angielskich wstawek. poranne czytanie vogue'a chyba nie wyszło jej na dobre. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:15 | |
| [ nie chce mi się edytowac. ] - okej. 16. - rzuciła kubek do śmietnika. |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:16 | |
| - A sklepy to niezły pomysł. Ja i tak za duzo nie kupię |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:17 | |
| - mi bardziej pasuje 16. 30 ! [krejzi xP] - ale sklepy to bardzo fajny pomysł |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:18 | |
| |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:20 | |
| - piętnaście po - stwierdziła - dobra w takim razie umówmy się pomiędzy 16, a 16.30? |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| - Dobra, ja się co do godziny nie udzielam. - stwierdziła Yuki. - Ale poprzymierzac możesz, rajt? A w ogóle to do ciebie bardziej by mi pasowały uszyte ciuchy, a nie jakieś kupowane. - uśmiechnęła się. Noż, cholera. Obie dziewczyny miały świetne figury. Zazdrościła im.
[ eh, ty krejzolu asertywny, ty.] [ czemu ja nigdy nie nadążam z postami? T.T]
Ostatnio zmieniony przez Yuki dnia Czw 17 Lip - 11:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
 | |

| - OK. 16.15? Ja tylko poprzymierzam. A czmeu uważasz, że uszyte lepiej pasują?
Ostatnio zmieniony przez Eliza dnia Czw 17 Lip - 11:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:21 | |
| [ranczomenie! - ach, ach xD] - może coś znajdę dla siebie, ty we wszystkim wyglądasz świetnie Y. - zazdroszczę - uśmiechnęła się przyjacielsko. |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:22 | |
| - Okejo. Mi pasuje. - powiedziała i wyciągnęła komórkę, aby zapisac sobie przypomnienie. Ostatnio miała dużo spraw na głowie, a nie chciała zapomniec o takiej ważnej. Jednej z ważniejszycj, szczerze mówiąc. - ale gdzie? - powiedziała, zastygając z palcami nad klawiaturą. - Eh, daj spokój... - westchnęła nieskromnieskromnie.
[ a ja dalej krejzi frog, tyryrym.]
Ostatnio zmieniony przez Yuki dnia Czw 17 Lip - 11:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:23 | |
| - Mi to obojętne, Mówiłam, że nic nie kupię |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:24 | |
| - Chodzi mi o to, że gdzie się spotykamy jakby tak... nie wiem jak to określic. Jak wycieczki się w jakimś wyznaczonym miejscu spotykają, a potem idą het, gdzie ich pierwszy cel. - śmieszyła ją własna niewiedza. |
|
 | |
zooey CHOCO MILKSHAKE

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:27 | |
| - ja zrozumiałam może Vuittion, ewentualnie chciałabym wskoczyć do Svarowskiego po biżuterię - westchnęła - to jak? |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:29 | |
| - to pod vuittonem o 16:15. - zatwierdziła w swojej komórce. |
|
 | |

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:30 | |
| - OK, niech będzie Vuitton |
|
 | |
Yuki gosia andrzejewicz

| Temat: Re: bibliothéque nationale de france Czw 17 Lip - 11:32 | |
| Yuki schowała komórkę do kieszeni. Poprawiła tunikę i odchyliła się, aby wyjrzec przez ogromny witraż biblioteki [ musiałąm coś wymyślic  ]. Nie było widac absolutnie niczego, niestety. Widziała jednak lśniące krople w postaci cieni na malinkach [ ahaha! ] malunkach* i zrozumiała, że pada deszcz. Znowu... |
|
 | |
| | bibliothéque nationale de france | |
|