IndeksPORTAL,BICZ.FAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Share | 

La Philharmonie de Paris

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość
Thalis
groszek

Male
Liczba postów: 28
Hobby: poezja...
Związany/a z: świat...
Twarz: Malcolm X
Wiek postaci:: 18
Registration date: 13/07/2008

PisanieTemat: La Philharmonie de Paris   Pon 14 Lip - 23:53

Na skrzyżowaniu alei Jean Jaurès i bulwaru Périphérique stoi olbrzymi budynek Filharmonii Paryskiej. Jacob był tu pierwszy raz. Kupił bilety na koncert ich własnej orkiestry, grającej utwory Georga Gershwina. Wraz z kilkudziesięcioma innymi osobami usiadł na rozległej sali. Z instrumentów muzyków popłynęły pierwsze dźwięki "Błękitnej rapsodii", porywając w podróż pełną spokoju i radości.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Darla
nowość.

Liczba postów: 4
Registration date: 09/05/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Wto 15 Lip - 0:12

Darla, zaplątana we własnych myślach i, co gorsza, w sukienkowych koronkach i halkach - w końcu opera, trochę elegancji wymagane - spóźniona, zajęła miejsce obok Jacoba, zaczytana w ulotce, którą dostała przy zakupie biletu, zamyślona i wargę przygryzająca. Rezultatem było krótkie westchnięcie i zerknięcie na sąsiada; na jej wargi wpłynął nieodgadniony uśmiech, po czym odwróciła się w stronę orkiestry, nadal się uśmiechając.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Thalis
groszek

Male

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Wto 15 Lip - 0:14

Jacob spojrzał na Darlę i uśmiechnął się. Oparł głowę na oparciu fotela i zamknął oczy, pozwalając by wibracja płynąca z tub i kontrabasów rozluźniła jego ciało.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Darla
nowość.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Wto 15 Lip - 0:19

Schyliła się trochę, żeby podrapać się po kolanie, co nie było zbyt eleganckie, ale Darla najwyraźniej nie była elegancką dziewczyną i dziwnie czuła się w tłumie paryskiego motłochu w garniturach, frakach i smokingach. Nie była nawet znudzona, lubiła filharmonię, chyba po prostu była ruchliwa. Poprawiajac się na miejscu, niechcący szturchnęła łokciem dłoń Jacoba i chyba nawet się zarumieniła.
- Umm, przepraszam.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Thalis
groszek

Male

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Wto 15 Lip - 0:25

Jacob spokojnie otworzył oczy i odwrócił się w jej stronę.
- Trochę pani nerwowa. - powiedział, a z jego twarzy ani na moment nie znikał uśmiech - Może gdzieś się przejdziemy, by trochę się rozluźnić? Muzyka nie ucieknie. W końcu jest wszędzie - puścił oko do Darly.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Darla
nowość.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Wto 15 Lip - 0:30

- Pani! Jestem Darla i obawiam się, że niespecjalnie hm, mogę. To znaczy wiesz, jest już późno i tak dalej, ale hej, mozesz się odezwać - odwzajemniła uśmiech - wcale nie nerwowa, swoją drogą, po prostu nadpobudliwa - wyjaśniła, nadal się szczerząc, jak, nie przymierzając, nienormalna i chwilę pogrzebała w kopertówce, gdzie znalazła stary bilet autobusowy i czarny cienkopis. - Tak więc odezwij się? - szybko nabazgrała swój numer i za chwilę zniknęła, odprowadzana przez niechętne spojrzenia ludzi, którym akurat zasłaniała. Po co patrzeć na orkiestrę?

/lecęęę, pa
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Thalis
groszek

Male

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Wto 15 Lip - 0:34

Dziewczyna uciekła tak szybko...Thalis nie miał nawet czasu powiedzieć, że nie ma telefonu. Schował numer Darli do kieszeni i również wyszedł z filharmonii. "Muzyka nie ucieknie, ale herbaciarnię mi zamkną."
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
zooey
CHOCO MILKSHAKE

Female
Liczba postów: 1912
Nastroj: pokręcony
Związany/a z: elviiisem.
Twarz: sheila marquez

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 19 Lip - 22:58

przyszła do filharmonii by łapczywie zaczerpnąć trochę kultury przeobrażonej w dźwięku muzyki klasycznej. usiadła gdzieś na tyłach sali w milczeniu oczekując rozpoczęcia, właściwie przyszła za wcześnie, ale cóż z tego, sen nie przychodził, więc postanowiła przejść kilka kroków przez oświetlone paryskie ulice, by choć krótka część nocnego spektaklu nie umknęła jej uwadze, w każdym momencie mogła wyjść, choć nie była pewna czego tu szuka, a szukała weny, tej poetyckiej i tej życiowej zagubionej w rutynie.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
delano
krakersik.

Liczba postów: 315
Twarz: gaspard trochę.
Wiek postaci:: 20
Registration date: 16/08/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 20:23

okej, więc delano stał przed wejściem do filharmonii, patrząc jak krople deszczu rozbijają się o pobliski murek. tym samym wszystko dookoła pokryte było niedużą warstwą wody, a delano nie miał kaloszkuw :c! okej, nieważne, bo miał za to miłe bossy, które idealnie pasowały do garnituru armaniego. bo dziś miał garnitur, po kolacji z nicolasem. sarkozym, że.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
freedom
groszek

Liczba postów: 31
Związany/a z: .
Twarz: gemma ward?
Wiek postaci:: 19
Registration date: 19/08/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 20:28

okej, więc kocham cie to raz, a dwa, freedom przechodziła właśnie obok filharmonii, zupełnie nie zdając sobie z tego sprawy. że to filharmonia znaczy. aha, dodam jeszcze, że nie miała parasola ani kaloszuw też nie, tak więc mokła. przystanęła gdzieś obok i pochylając głowę w przód, coby odpalić papierosa swoją różową zippo.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
delano
krakersik.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 20:36

mam nadzieję, że była blisko, bo delano wyjął z kieszeni płaszcza swoją zippo z napisem 'jack daniels', pozdro dla mojego taty, by podpalić papierosa free.
- straszny dziś wiatr - stwierdził seksownie zachrypniętym głosem, zapewne od papierosów. schował zapalniczkę, by dokładniej przyjrzeć się freedom.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
freedom
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 20:54

zaciągnęła się więc, ów zapalonym papierosem, waniliowym, ku ścisłości. nie podziękowała, machnęła tylko ręką, obracając się w stronę delano i tym samym mrużąc lekko oczy. - och, serio, nie zauważyłam - mruknęła leniwie, nie lubiła takiego taniego podrywania, no cóż, to tylko freedom.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
delano
krakersik.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 20:58

on jej wcale nie podrywał, chciał być tylko miły. poniekąd jest z sesil, nie.
w tym momencie został zgaszony & zamknięty, więc milczaół. odwrócił się nawet do drzwi filharmonii, na których wisiała rozpiska czegoś tam. zaraz sie naprawie tylko mam stress.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
freedom
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:04

aha, to zwracam honor i tak dalej, ona odprowadziła go wzrokiem, patrząc kpiąco, jednakże zaraz podeszła do niego ostrożnie, patrząc na rozpiski zza jego ramienia. - okej, zauważyłam ten pieprzony wiatr, chyba nienawidzę paryża - mruknęła, opierając się o drzwi filharmonii, zaciągając się z desperacją papierosem.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
delano
krakersik.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:15

- paryż jest w porządku. zdecydowanie bardziej niż stany zjednoczone. nie jesteś stąd, prawda? - odwrócił się, a może nie, bo odwrócił tylko głowę, obdarzając ją przyjemnym uśmiechem. pogłaskał się po nieco szorstkim policzku, poprawiając płaszczyk.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
freedom
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:25

- w stanach są o wiele lepsze imprezy niż tutaj, zapewne - mruknęła, depcząc papierosa podeszwą, co jakiś czas zerkając na delano. - nie, z irlandii, a co? ty stąd? ponoć paryżanie są hot - uśmiechnęła się lekko, brawa dla niego, bo free jakoś niespecjalnie lubiła się uśmiechać. i nawet przygładziła dłońmi swój fioletowy płaszczyk burberry.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
delano
krakersik.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:28

- ja jestem z waszyngtonu. no tak imprezy zdecydowanie lepsze imprezy są za oceanem. jestem delano - wystawił nawet w jej stronę prawą dłon, wyrzucając papierosa i przydeptując go czubkiem bossa, mrau.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
freedom
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:35

- och, amrykanin! - z geografii miała dwa w liceum, ale to chyba raczej nie ma znaczenia, wyciągnęła zimną prawą dłoń w jego stronę również i uścisnęła delikatnie. - ładne buty, hm. i garnitur - przejechała palcem po jego marynarce. - armani?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
delano
krakersik.

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:45

ej nie umiem nim grac to poszedł :d.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
freedom
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 23 Sie - 21:46

pf, poszła też.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Sophie
perfekt lower.

Female
Liczba postów: 2109
Związany/a z: Seth'em
Twarz: Sara Paxton
Ostrzeżenia: 2
Registration date: 05/08/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Nie 5 Paź - 21:08

Nie mogła spać i chodziła tędy
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
Shanna
buziaczek;3

Female
Liczba postów: 684
Związany/a z: tobą, wieeesz?
Twarz: Jessica Stam
Registration date: 12/10/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Pią 17 Paź - 17:19

Siedziała na jednym ze schodków paląc skreta.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

Liczba postów: 20
Związany/a z: null
Twarz: ben whishaw
Wiek postaci:: null
Registration date: 18/09/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 18:51

kręcił się w kółko aczkolwiek wcale nie zgubił drogi do domu ani nie bawił się w jakieś czary, po prostu nie miał nic lepszego do roboty. trzymał dłonie w kieszeniach płaszcza i bawił się w nich kluczami.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
myf
maluszek

Liczba postów: 14
Twarz: ania jagodzińska
Registration date: 11/10/2008

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 18:57

ona była taka fajna, że wybrała się na spacer po ciemku. i wcale nie bała się gwałcicieli ani pijaków. już nie. obejrzała w telewizji kurs karate i nawet podchwyciła kilka sztuczek. jeszcze jej zostało rozwalanie głową deski. szła wpatrując się w chodnik, dajmy na to, że podziwiała jego piękno i tysiąc gum wklejonych w kostkę. i nie chcący na kogoś wpadła. a tą ofermą był jej brat, którego nie widziała od kilku tygodni. o dziwo pamiętała jeszcze jego twarz. cicho zaklnęła na niego pytając się co on tutaj robi.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:00

bercik <3 zerknął na swoją siostrę i w sumie natychmiast i odruchowo się odwrócił, bo ona na pewno jeszcze pamiętała jak ostatnio x miesiecy temu zniszczyl jej cos tam i cos tam, sam juz nie pamietal i ona tak się wtedy strasznie zdenerwowała, akurat jej złość pamiętał!, ale skoro już do niego się odezwała i go zauważyła to nie miał wyboru i odwrócił się twarzą do jej twarzy i westchnął cięzko. - cześć, myf. nic. stoję. i. już.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
myf
maluszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:04

zmrużyła oczy głupio się w sumie na niego patrząc. jeszcze przecież pamiętała jak jej zniszczył jej ukochaną świnkę skarbonkę. i wszystkie jej oszczędności na czarną godzinę rozleciały się po domu.-a czy mógłbyś nie stać na środku i nie stwarzać zagrożenia dla ludzi?-uniosła prawą brew. bercik jak zawsze ją irytował i wkurzał swoją postawą, no.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:07

-nie sądzę, żeby chciało mi się ruszać. jak wiesz, nie jestem zbyt aktywny :c - co w sumie udowodnił prawie, bo ziewnął, no wiesz, gdyby były jeszcze jakieś wątpliwości. nadal trzymał dłonie w kieszeniach i w ogóle, uniósł jeszcze podbródek i wyglądał wyniośle, a przynajmniej miał taką nadzieję. - będziesz mi znowu dogryzać? nie masz lepszego zajęcia, mała, e?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
myf
maluszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:12

podskoczyła, zawsze tak robiła gdy się złościła. nie lubiła, a wręcz nie nawidziła jak on do niej mówił mała. czuła się wtedy naprawdę mała, jeszcze mniejsza niż była w rzeczywistości.-nie, jeśli powiesz mi gdzie się podziewałeś. więc gdzie byłeś przez ten czas?-odsunęła sie troszkę na bok, żeby przypadkiem ktoś jej nie potrącił, albo zabił własnym ciałem czy coś w tym stylu.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:16

-nie twoja sprawa. miałem swoje e, zajęcia. i naprawdę nie powinno cię to interesować, gdyby dobrze poszło to teraz też wcale nie musielibyśmy się widzieć - przekręcił oczyma - jak tam twój narzeczony, co?
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
myf
maluszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:20

skrzywiła się lekko-jak to nie moja sprawa? jakbyś umarł musiałabym kupować ci znicz, okej?i kwiaty jeszcze i składać się z rodzicami na nagrobek. więc nie mów, że to nie moja sprawa-podniosła trochę głos i nawet zastanawiała się czy by nie użyć w tym momencie jednego z pięciu chwytów karate, jakie nauczyła się od starszej pani z telewizji.-nie mam żadnego narzeczonego. bert. wydoroślij z czasów skautów<3.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:27

-walic skautów, to jest moj epizod z przeszlosci, o ktorym sie nie mowi glosno, tyle razy ci powtarzalem - powiedzial mega powaznie, zwieszajac smetnie glowe w dol i kopiac jakis kamien czubkiem niebieskiego trampka. - powiedz, co chcesz i sobie pojde, okej? nie mam ochoty na rozmowy. nie z toba. :c!
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
myf
maluszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:31

-tak?-uśmiechnęła się lekko-ale pamiętaj, że mam twoje zdjęcie jak byłeś skautem i na dodatek nie miałeś zębów-pokiwała głową-nic, nie chcę. a muszę sobie coś wybrać od ciebie?-przechyliła lekko głowę. zdziwiła się trochę. pierwszy raz bert zapytał się jej czy coś chce.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:32

-mialem na mysli, czy masz do mnie jakas sprawe - zmarszczyl brwi i zastanowil sie czy ona tak specjalnie czy tylko udaje ;< znaczy nie wiem specjalnie co JA mam na mysli teraz ale co zrobisz xd
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
myf
maluszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:35

-nie-pokręciła głową.-tylko nadal nie wiem gdzie się podziewałeś. spałeś pod mostem? czy może miałeś śmierć kliniczną?-denerwowało ją to, że ona nie wiedziała gdzie się on podziewa. bo w końcu był jej bratem, tak? a starsze rodzeństwo powinno się opiekować młodszym.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
bertrand
groszek

PisanieTemat: Re: La Philharmonie de Paris   Sob 18 Paź - 19:38

ta, bo on ma null lat, a ona 18 xd - w stanach. ide juz, czesc - machnal jej i poszedl, chyba nawet nie zostawil jej numeru, ale sie odezwie ;o
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora

La Philharmonie de Paris

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1